Informatie over beddengoed


Kwalitatief hoogwaardige dekbedden zijn essentieel voor het afvoeren van vocht en reguleren van warmte. Ze vormen een belangrijk onderdeel van uw slaapsysteem.

Grof gezien zijn er twee type dekbedden, namelijk natuurlijke donzen dekbedden en synthetische klimaatvezel dekbedden.

Donzen dekbedden zijn een goede oplossing voor in een natuurlijk slaapsysteem. De voordelen van synthetische klimaatvezel dekbedden kunnen echter nog groter zijn, vanwege de snelle vochtafvoer en uitstekende warmteregulatie.

Ons assortiment dekbedden bestaat uit het Nordfeder® Canada donzen dekbed en twee Centa-Star® 3M Thinsulate™ dekbedden.

Verder bieden wij Ravensberger traagschuim en latex kussens uit eigen makelij en Nordfeder® Canada ganzendonzen en Centa-Star® 3M Thinsulate kussens.

rb_bettwaren_bild1

Donzen dekbed
Foto: Ravensberger Matrassenrb_bettwaren_bild2

Centra-Star Duo dekbed
Foto: Ravensberger Matrassen 


Bepaal uw persoonlijke warmtegraad


Uw persoonlijke warmtegraad kunt u in bovenstaande figuur aflezen door de lijn van uw lichaamsgewicht te kruizen met de lijn van de gemiddelde temperatuur in uw slaapkamer. (Voorbeeld: U weegt 70 kg en slaapt bij een temperatuur van 18C. Uw warmtegraad is dan 3).

  • Onze dekbedden voldoen aan de temperatuurklassen 2 en 3. Dat betekent de dekbedden het hele jaar door te gebruiken zijn in slaapkamers die niet ongewoon koud zijn.

  • Belangrijk voor het slaapcomfort is ook de grootte van het dekbed. Hierin worden twee standaardmaten onderscheiden: 135 x 200 cm en 155 x 220 cm. Bij een lichaamslengte van 180 cm of langer, beveelt het Hohenstein Instituut dekbedden van 155 x 220 cm aan. Dit hangt uiteraard sterk af van de normale slaaphouding.
 

Productinformatie Ravensberger beddengoed


  • Het Nordfeder® Canada donzen dekbed heeft een katoenen tijk met ganzendonsen vulling. De Nordfeder® dekbedden zijn getest en goedgekeurd door de Duitse Consumentenbond en Öko Test met als oordeel 'goed'.

  • De Centa-Star® 3M Thinsulate™ dekbedden hebben hebben functionele vezels die zorgen voor een snelle vochtafvoer. De dekbedden zijn licht en wasbaar op 60 °C.

  • Alle dekbedden en kussens zijn Öko Tex 100 gecertificeerd. Het Nordfeder® donzen kussen en dekbed is onderhevig aan kwaliteitscontrole van Traumpass. Het traagschuim neksteunkussen heeft LGA certificatie. Het latex kussen heeft Euro-Latex certificatie.
rb_bettwaren_bild3

Donsveer
Foto: Ravensberger Matrassentip

Alle Nordfeder® Dekbedden zijn Ökotex 100 gecertificeerd en ondergaan regelmatig de Traumpass® kwaliteitscontrole. Het Traumpass label wordt toegekend aan dons producten die voldoen aan de strenge eisen welke ontwikkeld zijn door het vakverbond Federn-Siegel. Onze Nordfeder® Donzen Dekbedden en 3M Thinsulate™ Dekbedden zijn gemaakt door Centa Star®.