Informatie over tijken (matrashoes)


Binnen het slaapsysteem is de tijk (matrashoes) van groot belang voor een gezonde en ontspannen slaap. Een goede tijk draagt bij aan het comfort, de klimaateigenschappen en de algehele hygiënische uitrusting van het slaapsysteem.

Om bovenstaande reden maken wij standaard gebruik van katoenen-dubbeldoek tijken. Door het gebruik van katoenenen-dubbeldoek voldoen wij enerzijds aan ons streven naar het gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Anderzijds levert katoenen-dubbeldoek een goede bijdrage aan de klimatologische en haptische (tastbare en uiterlijke) eisen.

Tijdens het productieproces van katoenen-dubbeldoek tijken wordt de breisteek aan beiden zijden uitgevoerd (dubbelzijdig), vandaar de naam dubbeldoek. Goede eigenschappen van dubbeldoek is dat het scheurvast is en zich goed aan het lichaam aanpast. Het katoen wat in de tijk verwerkt is zorgt voor een goede vochtafvoer en warmteregulatie.

De perfect opgebouwde structuur van dubbeldoeken hebben goede haptische, klimatologische en hygiënische functies. Katoenen-dubbeldoek tijken bestaan uit drie lagen. De bovenlaag is gemaakt van 100% katoen, de middenlaag bestaat uit gewatteerde en scheurvast klimaatvezels (polyester), de onderlaag is gemaakt van dun hydrofiel polyester. Het geheel is doorstikt met een katoenen vuldraad. Ook deze structuur levert een bijdrage aan de haptische en klimatologische eigenschappen. Het katoenen oppervlak zorgt dat de tijk heerlijk zacht aanvoelt. De onderlaag en gewatteerde klimaatvezel middenlaag zorgen voor uitstekende klimaateigenschappen. Voor de klimaatvezel geldt, hoe holler de vezel des te beter de isolerende en veerkrachtige functies.

  • De drie-draads structuur van van de katoenen-dubbeldoek tijk zorgt gedurende de nacht voor een efficiënte vochtverwerking. Eén van de belangrijkste functies van een tijk is zo min mogelijk vocht tot de matraskern te laten doordringen. Op deze manier blijft de levensduur van de matraskern gewaarborgd.

  • Onze katoenen-dubbeldoek tijken zijn standaard uitgerust met 300 gram gewatteerde holle klimaatvezels. De tijken zijn scheurvast en wasbaar tot 60°C (niet in de wasdroger).

  • Al onze tijken zijn medisch getest en voldoen aan de FKT certificering: medisch getest op gifstoffen. De katoenen dubbeldoek tijk is gecertificeerd volgens de Öko Tex standaard 100 Klasse 1, testnummer 94.0.8097. Verder heeft de tijk DIN EN 90001:2000 (kwaliteitsproduct) certificering.    Productinformatie Ravensberger Matrassen:

    Wij bieden twee verschillende katoenen-dubbeldoek tijken aan.

  • Wij rusten onze matrassen standaard uit met een hoogwaardige katoenen-dubbeldoek tijk. De tijk heeft 300 gram holle gewatteerde klimaatvezels. De tijk is scheurvrij, 4-zijdig afritsbaar en wasbaar op 60°C (niet geschikt voor in de droger). De tijk is Öko Tex Standaard 100 klasse 1 (geschikt voor baby's) goedgekeurd en FKT medisch getest.

Onze tijken zijn gecertificeerd volgens:

rm_bezug_zert1

Öko-Tex 100FKT

Als alternatief bieden wij u tegen een meerprijs de originele Medicott® Silverguard® katoenen-dubbeldoek tijk aan.

  • De Medicott®-Silverguard® katoenen-dubbeldoek tijk ondergaat een speciaal productieproces. Silverguard staat voor de antimicrobenbehandeling tijdens het productieproces, waarbij zilverionen worden toegevoegd. Het resultaat is een antibacteriele werking en het voorkomen van geuren. Medicott is een behandeling tijdens het productieproces waarbij de tijk volledig anti-allergisch wordt gemaakt. Daarnaast zorgt Medicott er continue voor dat de voedselbron voor huisstofmijt weg wordt genomen, zodat huisstofmijt zich niet kan voortplanten. De Medicott® behandeling heeft een constante werking, zelfs na meervoudig wassen. De stiksels van de tijk zijn ook antibacterieel. Het produceren gebeurt zonder dat er chemische producten aan te pas komen. De tijk draagt bij aan een gezonde en ontspannen slaap.

  • De tijk heeft 300 gram holle gewatteerde klimaatvezels. De tijk is scheurvrij, 4-zijdig afritsbaar en wasbaar tot 60°C (niet geschikt voor in de droger). De tijk is Öko Tex Standaard 100 klasse 1 (geschikt voor baby's) goedgekeurd.

Katoenen-dubbeldoek tijkMedicott&reg-Silverguard tijk

 

tip
Al onze tijken, zowel de hoogwaardige standaard katoenen-dubbeldoek tijk, evenals de Medicott®-Silverguard® katoenen-dubbeldoek tijk, zijn FKT medische getest op giftige stoffen.
Beide tijken zijn wasbaar op 60°C, maar zijn niet geschikt voor in de droger. De haptische en klimatologische kenmerken van het katoenen-dubbeldoek zorgt voor een echt ‘feel good’ gevoel wanneer het lichaam in contact met de matrashoes komt.