Principes van gezond en ontspannen slapen


Ons doel is uw gezonde en ontspannen slaap. Het matras en de lattenbodem zijn hierbij van cruciaal belang. Hieronder vindt u de uitgangspunten voor een gezonde en ontspannen slaap. Aan de linkerzijde van deze pagina kunt u doorklikken naar de adviespagina's voor HR koudschuim, traagschuim en latex.Waaraan voldoet een goed matras?

De twee belangrijkste voorwaarden om tot een gezonde en ontspannen slaap te komen is te werken met veel materiaal (hoog soortelijk gewicht) in de voor u juiste hardheid.


Waarom is dit belangrijk?

Overdag zorgen de rug- en buikspieren voor de juiste uitlijning van de wervelkolom. Als men slaapt moet het lichaam zich herstellen: tussenwervelschijven moeten zich opladen en voedingsstoffen moeten door het lichaam vervoerd worden. Het lichaam komt hier pas aan toe als de wervelkolom juist wordt uitgelijnd en de druk op het lichaam zo laag mogelijk is, hierdoor kunnen de spieren zich namelijk ontspannen en kan de bloedvoorziening goed verlopen.

 

rl_lattenrahmen_zonen_neu

Zone indeling in een matras en lattenbodem

 


Klimaateigenschappen

Naast het juist uitlijnen van de wervelkolom en het laag houden van de druk op het lichaam is het belangrijk dat de vocht snel wordt afgevoerd en de warmte goed wordt gereguleerd. Ieder materiaal heeft bepaalde klimaateigenschappen. Afhankelijk van de mate van transpiratie, snel warm en / of koud hebben, slaapkamerklimaat en het beddengoed dient het juiste materiaal gekozen te worden.


Productkwaliteit

Het soortelijk gewicht (SG) is een belangrijke graadmeter, maar zegt niet alles. Met moderne productiefaciliteiten en goede grondstoffen kunnen ervaren laboranten en technici een juist 'recept' te ontwikkelen. Een goed 'recept' zorgt onder andere voor een betere puntelasticiteit, duurzaamheid en veerkracht. Ter voorbeeld: een slecht geproduceerd SG 55 kan minder goede specificaties hebben dan een goed geproduceerd SG 45.


Veiligheid en certificatie

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat een HR koudschuim, traagschuim en latex met de grootst mogelijke zorg voor mens en milieu wordt geproduceerd. Om deze reden werken wij samen met instanties als LGA, Öko-Tex, FKT, CertiPUR®, Euro-Latex en TÜV. Door onze schuimen en latex aan de strengst mogelijke testen te laten ondergaan wordt de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid onderschreven.