Ons verhaal


 

Ons doel
Sinds 2004 fabriceert Ravensberger Matrassen in Espelkamp (Duitsland) HR koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering matrassen en lattenbodems.

Ons doel klinkt eenvoudig en ietwat cliché: een optimale prijs / kwaliteit verhouding aanbieden. Hier voldoen wij aan door zelf te fabriceren, al ons geld in productkwaliteit, productontwikkeling en certificering te steken en rechtstreeks aan consumenten te verkopen. Overbodige kosten gaan wij uit de weg, marketing richten wij summier in en onze logistiek is ‘basic’.

Wij hebben geen bataljon aan verkopers; onze producten verkopen zichzelf. Om deze reden vindt u de specificaties van onze producten tot op detail beschreven op de productpagina's. Wij moedigen u aan op onderzoek uit te gaan, en uzelf te overtuigen.

Uw doel
Als we zo vrij mogen zijn uw doel te raden? In theorie is uw doel heel eenvoudig, namelijk uw wervelkolom juist uitlijnen en de druk op het lichaam laag houden. Als de wervelkolom juist wordt uitgelijnd kunnen de tussenwervelschijven zich namelijk opladen voor de volgende dag. Door de druk op het lichaam laag te houden kan de doorbloeding beter verlopen.

Hoe wordt aan dit doel voldaan? Werken met veel materiaal (hoog soortelijk gewicht/veel veren) + de juiste hardheid. Dat klinkt makkelijk, en is het eigenlijk ook. Als er aan deze twee voorwaarden wordt voldaan zijn we al voor 80/90% bij uw doel.

Assortiment
Uiteraard heeft ieder materiaal bepaalde karakteristieken en voor- en nadelen. Maar feit is dat ieder materiaal in staat moet zijn de wervelkolom juist uit te lijnen. Afhankelijk van de situatie (bedbodem, klimaateigenschappen, lichaamsklachten) kan een bepaald materiaal de voorkeur verdienen. Vandaar dat wij een assortiment medisch gekwalificeerde HR koudschuim, traagschuim, latex en pocketvering matrassen in verschillende kwaliteiten en hardheden hebben samengesteld.

Klik hier om de informatiepagina’s over de verschillende materialen te bekijken.

Klik hier om de vragenlijst in te vullen, zodat wij u kunnen adviseren welk materiaal/matras/hardheid het beste van toepassing is en waarom. Klik hier om de vragenlijst in te vullen.

Voorwaarden
Na het aanschaffen van een matras is het een kwestie van uitproberen of het ook daadwerkelijk werkt. De spieren rondom de wervelkolom hebben 4 – 12 nachten nodig om aan een nieuwe situatie te werken. Om deze reden werken wij met 30 dagen proefslapen en is het ruilen en retourneren beide bij ons mogelijk. Verder werken wij met 10 jaar garantie op de matraskern, 5 jaar garantie op de tijk (matrashoes) en 10 jaar garantie op de lattenbodems.

Certificaten 
Continue kwaliteitscontroles tijdens het productieproces waarborgen een hoog kwaliteitsniveau. Onze TüV ISO 9001, CertiPur, Öko-Tex 100 Klasse 1, LGA, FKT, ECO-Institut en Euro-Latex certificaten onderbouwen dit. Al onze producten worden in Duitsland, Nederland en België geproduceerd. Op de productpagina’s kunt u de exacte herkomst van het product en / of componenten terugvinden.

Win win situatie
Door ons assortiment, werkwijze en voorwaarden ontstaat voor u zekerheid en voor ons ook het belang om u volledig, eerlijk en onbaatzuchtig te adviseren. Dit kunnen wij, omdat wij niet gebonden zijn aan één type materiaal.

Wij proberen onze matrassen en lattenbodems continu te verbeteren door ze te onderwerpen aan strenge testen en de statistieken met het proefslapen te monitoren. Aan de hand van de uitkomsten en de wensen van onze klanten hebben wij onze matrassen en lattenbodems kunnen ontwikkelen tot een hoogwaardig niveau waar we trots op zijn.

We staan altijd open voor vragen, opmerkingen en suggesties om onze producten en service nog verder te verbeteren. 

 


Zentrale der RAVENSBERGER Matratzen GmbH in Espelkamp.