Kuilvorming in matrassen

Hoe ontstaat kuilvorming en wat is de oplossing?
Actuele levertijden en uitleg over de marktomstandigheden
Verhuizing magazijn Bad Oeynhausen naar Lemgo
Hoeveel polyol wordt er in HR koudschuim verwerkt?
Is de HR-waarde iets anders dan de SG-waarde? En wat is de SAG-factor?
Als uw zoon of dochter naar een 'groot matras' gaat is dat veelal de afmeting 80 of 90 x 200 centimeter. Welk matras is geschikt?
Tags: matras, kinderen
Bij de aanschaf van een nieuw matras krijgen wij vaak van klanten te horen dat zij naar een tweepersoons matras willen overstappen, vanwege ‘die vervelende voeg tussen de matrassen’. De voeg / naad / gleuf / rand tussen twee matrassen wordt echter vaak door randvoorwaarden enorm versterkt, waardoor dit hinderlijk wordt.
Wat is het verschil tussen een molton en matrasbeschermer en wat zijn de voor- en nadelen?
Veel klanten vragen ons naar het verschil tussen de Struktura-MED 60 en Komfort-SAN 50 HR koudschuim matrassen. Op het eerste gezicht lijken de matrassen namelijk sterk op elkaar. Welk matras te kiezen?
Het bewust kiezen van geen direct telefonisch contact, maar enkel per e-mail en terugbelverzoek. Waarom?
Er worden matrassen tot wel 30 centimeter dik verkocht. Welke dikte matras heeft u nodig?
Op het internet wordt de term SG en HR bij koudschuim, traagschuim en latex matrassen genoemd. Wat betekenen deze termen?
Het ÖKO TEST Magazine (ÖKO-TEST 12/2017, pagina 15) beoordeelt het RAVENSBERGER kinder koudschuim matras 'zeer goed'. Onze antimoonvrije wiegmatrassen in de afmeting 70 x 140 centimeter voldoen ook aan alle veiligheidseisen van de nieuwe norm voor kindermatrassen (E DIN EN 16890: 2015).
Onlangs werd door een klant een vraag gesteld over natuurlijk latexaandeel. Zoals u wellicht weet wordt natuurlijk latexaandeel uit de hevea brasiliensis boom gewonnen. De vraag is of dit niet schadelijk is voor het milieu?

Opening Nederlandse RAVENSBERGER® showroom

Onze Nederlandse website is sinds vier jaar online. Na gedegen onderzoek hebben wij besloten onze eerste Nederlandse showroom begin februari in Zoeterwoude op de Rijneke Boulevard te openen.
Bij de aanschaf van een nieuw matras krijgen wij vaak van klanten te horen dat zij naar een tweepersoons matras willen overstappen, vanwege ‘die vervelende voeg tussen de matrassen’. De voeg / naad / gleuf / rand tussen twee matrassen wordt echter vaak door randvoorwaarden enorm versterkt, waardoor dit hinderlijk wordt.

Wat is het beste matras?

Wij krijgen regelmatig de vraag wat het beste matras is. Ons antwoord? Het beste matras bestaat niet.
Men denkt vaak dat elk matras op iedere bedbodem kan worden ingezet. Het gebruiken van een verkeerde combinatie leidt echter vaak tot problemen. Om deze reden besloten wij dit artikel te schrijven.
Ravensberger Matrassen heeft de nieuwe webshop gelanceerd. De producent van matrassen en lattenbodems is sinds 2004 in Duitsland actief en inmiddels online één van de grotere spelers. De gehele organisatie van Ravensberger Matrassen is er op ingericht klanten een optimale prijs / kwaliteit verhouding te bieden.
Ravensberger Matrassen is winnaar van het Öko-Tex initiatief "365 plaatsen in het land van ideëén". In april 2016 werden onze matrassen aan de productklasse 1 (voor baby’s geschikt) keuring door het Öko-Tex Hohenstein Instituut onderworpen.
De Stiftung Warentest (Duitse consumentenbond) heeft in april 2016 ons Natuur latex matras met GOED (2,5) beoordeeld. Van de 7 geteste latex matrassen heeft de Natuur latex de beste prijs / kwaliteit verhouding.

Consumentenbond – mooie testresultaten

Ons Struktura-MED 60 HR koudschuim matras in de hardheid H 3 is door de Nederlandse Consumentenbond 01/2015 getest. Onder de schuim matrassen heeft het samen met twee andere merken (waaronder Tempur) het hoogste cijfer. Bekijk alle testresultaten op de website van de Consumentenbond of in de Consumentengids januari 2015.

Ravensberger® Matrassen koopt bouwgrond in Espelkamp, Duitsland


31 december 2015 hebben wij op het industriegebied van Espelkamp grond gekocht om een productiehal en kantoor te bouwen. Deze ontwikkeling na 13 ondernemingsjaren versterkt ons bedrijf. Wij danken onze klanten. Wij stellen alles in het werk om ons bedrijf verder te ontwikkelen, zodat wij u nog beter kunnen bedienen.