Kinder koudschuim matras door ÖKO-TEST als 'zeer goed' getest

Kindermatratze-Kaltschaum-2017

ÖKO Test controleert dagelijks verschillende produceten en legt daarbij de nadruk op de bescherming van de gezondheid van de consument. Naast de Stiftung Warentest (Duitse Consumentenbond) is het een van de bekendste instituten voor consumentenbescherming. In het maandblad en op internet informeert ÖKO Test consumenten over de testresultaten.

Ravensberger koudschuim matras voor kinderen door ÖKO TEST als ZEER GOED getest

Het Test-Magazin ÖKO TEST (ÖKO-TEST 12/2017, pagina 15) heeft het kinder koudschuim matras getest.

Het matras is speciaal herzien om aan alle veiligheidseisen van de nieuwe norm voor kindermatrassen (E DIN EN 16890: 2015) te voldoen. De herziening maakt dat ons kinder koudschuim matras vrij is van antimoon, zilver en optische witmiddelen.

Het matras werd getest volgens de nieuwe norm E DIN EN 16890, die ervoor moet zorgen dat er geen gevaar is bij producten voor kinderen. Er is bovendien een veiligheidsinformatieblad (ontvangt u bij de bestelling) ontwikkeld in overeenstemming met de nieuwe E DIN EN 16890: 2015.

De test criteria bij de Ökotest test:

  1. Ingrediënten: alle matrassen zijn getest op schadelijke stoffen, zoals antimoon, zilver, toxische weekmakers en optische witmiddelen. Deze test is een belangrijk milieu- en gezondheidscriterium, omdat verontreinigende stoffen allergieën kunnen veroorzaken en het milieu kunnen vervuilen.
  2. Hardheid van het matras: Is het matras stevig genoeg? Te zachte matrassen zorgen voor diep zinken en dus een verhoogd risico op wiegendood. De juiste matrashardheid is daarom een van de doorslaggevende factoren.
  3. Metingen van de matras voor en na het wassen van de tijk: valt de tijk na het wassen mooi om de matraskern of is deze gekrompen, gekreukeld of ruimer geworden? De verandering in maatkarakteristieken kan van invloed zijn op hoe goed de matras in het bedframe van de wieg ligt.
  4. Elasticiteit van de tijk na het wassen: het is belangrijk dat een tijk net als het matras elastisch is, zodat het zich naar het lichaam kan vormen. Na het wassen dient de elasticiteit niet verloren te gaan.
  5. Opgeplakte etiketten en stickers: kinderen kunnen etiketten en stickers inslikken of tegen hun neus drukken, waardoor verstikkingsgevaar dreigt.
  6. Matraskern makkelijk bereikbaar: er is gecontroleerd of de ritssluiting veilig is en geen verstikkingsgevaar kan vooroorzaken en dat kinderen niet kunnen blijven haken aan de ritssluiting. Om deze reden hebben wij de ritssluiting zo gemaakt dat deze met bijvoorbeeld een paperclip is te openen, wij hebben het 'lipje' van de rits weggenomen.
  7. Afwerking: een mooie en hoogwaardige afwerking voorkomt defecten die tijdens het gebruik, zoals vormveranderingen aan de tijk of vervormingen in de matraskern.

Kindere matrassen in ÖKO Test
- voor een gezonde slaap voor uw kind of kleinkind -

Met het ÖKO Test 'ZEER GOED' keurmerk kunt u ons kinder koudschuim matras als gezonde oplossing voor in de kinderkamer bestempelen. Het matras is tevens voorzien van ÖKO TEX Standard 100 Klasse 1, wat betekent dat het voor baby's geschikt is.

Het matras is verkrijgbaar in 70 x 140 centimeter. Dit is in Duitsland de standaard afmeting voor kinder matrassen. Het matras heeft een soortelijk gewicht van 40 (HR / SG 40). Dit betekent 40 kilogram materiaal per kubieke meter in het matras verwerkt. Hoe meer materiaal, des te meer cellen er zijn. Hierdoor is de ondersteuning nauwkeuriger en het materiaal duurzamer. Naast het gebruik van een hoog soortelijk gewicht werken wij met de voor kinderen passende hardheid, waardoor de wervelkolom recht kan worden uitgelijnd.

De katoenen-dubbeldoek tijk van katoen zorgt voor een hygiënische oplossing. De tijk is namelijk afritsbaar en wasbaar op 60 graden. Op deze temperatuur gaat huisstofmijt in principe dood.

Naast het kinder koudschuim matras hebben wij als geheel natuurproduct als alternatief het kinder latex matras. Dit latex matras heeft 100% latexaandeel en is zeer elastisch.

Beide matrassen zijn voor baby's en peuters geschikt.

Advies voor ouders

Naast de juiste uitrusting van bed, matras, lattenbodem, kussens en dekbedden, moeten ouders aandacht besteden aan de juiste kamertemperatuur en een goed binnenklimaat in de slaapkamer. Het is verder aan te raden het matras regelmatig te keren en / of om te draaien.

U kunt ons gerust e-mailen of bellen voor advies. Ook op het gebied van het omgaan met matrassen, meubels in de slaapkamer of bijpassend huishoudtextiel, kunt u voor advies bij ons terecht.

* verplichte velden