Klantvraag: mijn kind gaat naar een groot bed. Welk matras is geschikt?

Ten eerste het belangrijkste aspect voor een gezonde en ontspannen slaap: overdag zorgen de spieren, zenuwen en pezen rondom de wervelkolom voor de juiste uitlijning van de wervelkolom. Als men slaapt moeten de spieren, zenuwen en pezen zich kunnen ontspannen, zodat het lichaam zich kan herstellen. Het lichaam kan zich pas herstellen als de gehele wervelkolom goed wordt ondersteund. Dit betekent dat de volledige wervelkolom ondersteund moet worden. In principe kan elk type materiaal hieraan voldoen.

Wij raden voor kinderen een HR koudschuim of latex matras aan. HR koudschuim biedt voor kinderen de beste ondersteuning en heeft uitstekende klimaateigenschappen. Het materiaal is zeer opencellig, waardoor het vocht goed kan afvoeren en warmte uitstekend kan reguleren. Latex heeft als voordeel dat het een natuurproduct is en iets elastischer is dan een HR koudschuim. Nadeel is dat het materiaal prijziger is en dat latex de vocht iets minder snel kan afvoeren.

Ons Softwelle HR koudschuim matras is een prima matras voor kinderen. Onze HR koudschuim matrassen zijn 'Made in Germany', allergievrij volgens Öko-Tex certificatie, FKT medisch getest, vrij van schadelijke stoffen volgens LGA certificatie en hebben TÜV ISO 9001 certificatie.

Van de latex matrassen is de Natuur latex een zeer goede optie. Dit matras heeft een 85% natuurlijk en 15% synthetisch latexaandeel en soortelijk gewicht van 75. Het matras heeft naast de bovengenoemde certificaten ook de Euro-Latex certificatie.

Onze HR koudschuim matrassen zijn verkrijgbaar in de hardheden H 1 tot en met H 4, de latex matrassen enkel in hardheid H 2 en H 3. De H 1 en H 2 zijn allebei zachte matrassen, maar de H 1 is zeer zacht. Kinderen tot een lichaamsgewicht van 45 kilogram kunnen gebruik maken van zowel de hardheid H 1 als H 2. Kinderen vanaf 45 kilogram moeten gebruik maken van de hardheid H 2, waardoor de hardheid H 2 vaak ook de meeste logische keuze is met het oog op de toekomst. U kunt daarbij eventueel ook in overweging nemen hoe lang het matras gebruikt gaat worden en of u soms zelf misschien ook op het matras ligt. Sommige orthopeden stellen overigens dat kinderen en jongeren op een iets steviger matras mogen slapen, omdat de spieren en gewrichten nog soepel zijn. Met deze informatie kiezen de meeste ouders voor de hardheid H 2.

Tags: matras, kinderen

* verplichte velden

Passende Artikel
100% latex zonder vulstoffen
Natuur Latex
7-zone Dunlop latex matras
vanaf € 499
  • Totale dikte 18 cm (kern 15 cm)
  • Hardheid H 2 SG 75 of H 3 SG 80
  • 7-zone Dunlop latex van Latexco®
  • 85% natuurlijk latexaandeel
  • 15% synthetisch latexaandeel