Klantvraag: wat is het verschil tussen de Struktura-MED 60 en Komfort-SAN 50 HR koudschuim matrassen?

Veel klanten vragen ons naar het verschil tussen de Struktura-MED 60 en Komfort-SAN 50 HR koudschuim matrassen. Op het eerste gezicht lijken de matrassen namelijk sterk op elkaar. Welk matras te kiezen?

De Struktura-MED 60 en Komfort-SAN 50 zijn beide HR koudschuim matrassen. HR koudschuim is een polyurethaan schuim. Het grote verschil zit hem in het soortelijk gewicht, daarnaast is er een klein verschil in de hardheid en zone indeling.

1. De Struktura-MED 60 heeft een soortelijk gewicht van 60. Dit betekent dat er 60 kilogram materiaal per kubieke meter is verwerkt in het matras. HR koudschuim wordt minimaal op SG 20 en maximaal op zo’n SG 70 geproduceerd. Hoe meer materiaal, des te nauwkeuriger de ondersteuning en duurzamer het materiaal. De Komfort-SAN 50 heeft een soortelijk gewicht van 50. Op dit vlak heeft de Struktura-MED 60 net iets betere specificaties.

2. Een tweede verschil zit hem in de hardheid. Wij stellen de hardheid tijdens het productieproces in door additieven aan de vermenging van de grondstoffen toe te voegen, waardoor de sterkte van de celwanden wordt bepaald. Het soortelijk gewicht staat compleet los van de hardheid. Wij bieden de hardheid H 2 (tot circa 80 kilogram), H 3 (tot circa 120 kilogram) en H 4 (vanaf circa 100 kilogram) aan. Wij hebben daarbij de Komfort-SAN 50 net iets steviger ingesteld dan de Struktura-MED 60. Dit betekent dat bijvoorbeeld de Komfort-SAN 50 H 3 net ietsje steviger uitvalt dan de Struktura-MED 60 H 3. Het betreft echter een zeer klein verschil.

3. Tot slot is er een verschil in de zone indeling. Het schuim van de Struktura-MED 60 is op net iets meer punten, en net iets dieper ingesneden, dan de Komfort-SAN 50. Hierdoor heeft de Struktura-MED 60 net iets meer verschil tussen de zones onderling en in verhouding bijvoorbeeld een net iets zachtere schouderzone. Door in te zoomen op de productafbeeldingen kunt u de insnijdingen in de matraskern zien.

Struktura-MED 60 HR koudschuim matras Komfort-SAN 50 HR koudschuim matras

Het gevolg van bovenstaande drie verschillen brengt het volgende verschil in gevoel met zich mee. Naast dat de Komfort-SAN 50 net iets steviger aanvoelt dan de Struktura-MED 60 ligt het matras ook iets stabieler. Dat komt omdat de Struktura-MED 60 op meer punten en dieper is ingesneden, waardoor het matras na het omdraaien net iets meer deint dan de Komfort-SAN 50. Verder zorgt het hogere soortelijk gewicht ook voor meer veerkracht, waardoor de Struktura-MED 60 iets meer deint (‘trampoline effect’) dan de Komfort-SAN 50.

Zoals hierboven beschreven zijn de verschillen klein, de matrassen zijn vrijwel identiek aan elkaar. Het is dan ook zo dat bij het kiezen van de juiste hardheid beide matrassen qua ondersteuning moeten werken. Mocht daarbij de voorkeur naar een iets steviger matras uitgaan kan de Komfort-SAN 50, ondanks dat dit matras een iets lager soortelijk gewicht heeft, alsnog de voorkeur verdienen.

 

 

* verplichte velden

Passende Artikel
HR koudschuim SG 60
Struktura®-MED 60
Premium 7-zone HR koudschuim matras
vanaf € 369
  • Totale dikte 19 cm (kern 16 cm)
  • Hardheid H 2 - H 4 (SG 60)
  • RAVOflex® HR koudschuim
  • 3D (blokjes) 7-zone kern
HR koudschuim SG 50
Komfort-SAN® 50
Luxe 7-zone HR koudschuim matras
vanaf € 269
  • Totale dikte 19 cm (kern 16 cm)
  • Hardheid H 2 - H 4 (SG 50)
  • RAVOsan® HR koudschuim
  • 3D (blokjes) 7-zone kern