Wat is het beste matras?

Wellicht heeft u de laatste tijd enkele nieuwe merken voorbij zien komen die beweren ‘het beste matras’ te maken. Deze merken hebben een ‘one-size-fits-all’ matras gemaakt en enorm veel geld in de marketing gestoken. Wij krijgen ook regelmatig de vraag wat het beste matras is. Ons antwoord? Het beste matras bestaat niet.

Wat wel bestaat is het matras dat in uw situatie het best van toepassing is. Voorop staat dat ieder materiaal de wervelkolom juist kan uitlijnen en de druk op het lichaam laag kan houden, mits er gewerkt wordt met veel materiaal (hoog soortelijk gewicht) en de juiste hardheid.
 
Het juiste matras hangt ten eerste af van welke combinatie u gaat maken (lattenbodem, boxspring, vlavrobodem of spiraalbodem). Zoals u op deze pagina kunt lezen is niet ieder matras voor op elke bedbodem geschikt.
one-size-fits-all matras

Nadat dit bepaald is kan gekeken worden naar het matras dat nodig is. Afhankelijk van onder andere het lichaamsgewicht, lichaamslengte, lichaamsbouw, slaaphouding(en), voorkeur qua hardheid, eventuele lichaamsklachten, hoeveelheid transpiratie, het snel warm en / of koud hebben en het type materiaal / hardheid wat u voorheen gebruikte kan bepaald worden welk materiaal in welke hardheid in uw situatie het beste geschikt is. En voornamelijk dit laatste punt schort eraan bij de ‘one-size-fits-all’ matrassen, want zij bieden slechts één hardheid aan.

Zelf produceren wij momenteel HR koudschuim, traagschuim en natuur latex matrassen. Wij zullen komende maanden ook pocketveer matrassen aan ons assortiment toevoegen. Hierdoor verkopen wij 4 van de 5 materiaaltypen (enkel geen waterbedden) en zijn wij niet gebonden aan één product. In combinatie met een diep assortiment (verschillende modellen en hardheden) zijn wij in staat klanten nauwkeurig en onafhankelijk te adviseren.

Wij hebben een vragenlijst met een 18-tal vragen opgesteld. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt u een uitgebreide adviesmail welk een mooi handvat vormt naar de uiteindelijke oplossing. Klik hier om de vragenlijst in te vullen.

* verplichte velden