De 100 meest recente beoordelingen van: KINDERMATRAS / JEUGDMATRAS JUNIOR LATEX
Array ( [average] => 0 [count] => 0 ) 1
Array ( [average] => 0 [count] => 0 ) 1

Kindermatras / jeugdmatras Junior Latex

100% natuurlatex matras

80

200

Aantal
499 € Inclusief btw.

geleverd in 2 tot 6 weken
196 - 561 - 561.9352
561.9352

Omschrijving

 Veel ouders kiezen tegenwoordig voor natuurlijke en biologische producten. Het is dan ook logisch een natuurlijk matras te overwegen. We hebben er veel werk ingestoken om een gezond en juist 100% natuurlijk matras te ontwerpen. Dat is gelukt!

Waarom een speciaal kinder- en jeugdmatras kopen?
De wervelkolom van kinderen en jongeren is nog niet volgroeid. Hierdoor is een matras nodig dat alleen meegeeft bij een bepaalde druk. In tegenstelling tot de spieren groeien de botten van een kind veel sneller, waardoor een verkeerde hardheid de ontwikkeling kan schaden. Dit kan zorgen voor houdingsproblemen, rugpijn en spanning.

100% natuurlijk
Het natuurlatex matras is speciaal ontworpen voor kinderen en jongeren van circa 4 tot 18 jaar oud. Het matras heeft een hardheid H1/2 is geschikt vanaf circa 15 tot 60 kilogram (afhankelijk van bedbodem, lengte, voorkeur qua hardheid en slaaphouding). Mocht u een matras zoeken dat tot 80 kilogram mee gaat kunt u de Natuur en Ergo-Natura in de hardheid H 2 overwegen.

De kern is geproduceerd door Latexco (Tielt, België) en is gemaakt met 100% natuurlijk latexaandeel. Daarom heeft het ook de ECO-Institut certificatie.

De tijk die om het matras heen zit is eveneens 100% natuurlijk. Het gebruik van een 100% natuurlijke tijk is een uitdaging. Samen met de textielproducenten Kunz Textil GmbH en Mattes&Ammann GmbH (70+ jaar ervaring!) zijn we erin geslaagd een prachtige 100% natuurlijke tijk te ontwikkelen.

Zeker bij gebruik van een 100% natuurlatex kern ligt het gebruik van een 100% natuurlijke tijk voor de hand. De truc is een juiste samenstelling te ontwikkelen, zodat de tijk sterk en elastisch is, snel is in de vochtafvoer, een goede warmteregulatie heeft én wasbaar is. Na 3 jaar lang samplen en testen hebben we een prachtige tijk kunnen ontwikkelen!

De samenstelling van de tijk bestaat uit drie lagen. De bovenste laag bestaat uit 69% biologisch katoen en 31% lyocell. Het gewatteerde gedeelte bestaat uit 100% lyocell. Dit materiaal, dat (kort door de bocht gezegd) geweven kan worden door de beuken- en eucalyptusboom te vermalen, is sterk en kent een snelle vochtafvoer. De onderlaag betreft 100% biologisch katoen. De tijk is volledig afritsbaar in twee delen en wasbaar op 40 graden.

z

Overzicht

  • Kernhoogte: 12,5 cm, Totale hoogte: 15 cm
  • Soortelijk gewicht: 75
  • Hardheid H1/2
  • Leeftijd: 4 tot 18 jaar

Specificaties

10 jaar garantie op het matras
5 jaar garantie op de tijk
klik voor meer informatie: garantie
Wij zijn getoetst door kredietbeoordelaar Creditreform (Crefonummer 4170235065) en zijn trots te behoren tot de 1,7% Duitse ondernemingen met een uitstekende kredietwaardigheidsscore.

Hardheid berekenen

Venster sluiten
Wilt u een uitgebreid advies?
Klik hier en vul onze vragenlijst in!

Hardheid berekenen

De juiste hardheid

Als men slaapt moet het lichaam zich herstellen: tussenwervelschijven moeten zich opladen en voedingsstoffen moeten door het lichaam vervoerd worden. Het lichaam komt hier pas aan toe als de wervelkolom juist wordt uitgelijnd en de druk op het lichaam zo laag mogelijk is. Hierdoor kunnen de spieren zich namelijk ontspannen en kan de bloedvoorziening goed verlopen.

Het gebruik van de juiste hardheid is één van de belangrijkste factoren. De juiste hardheid hangt voornamelijk af van uw lichaamsgewicht en lichaamslengte. Echter spelen voorkeur, slaaphouding, lichaamsbouw, bedbodem, eventuele lichaamsklachten en hetgeen u gewend bent ook een rol.

Voor een uitgebreid advies kunt u het beste de vragenlijst invullen, zodat wij u zo volledig mogelijk kunnen adviseren:klik hier

 

Interessant in combinatie met Kindermatras / jeugdmatras Junior Latex

Meer over het bestelproces

Verzending

Door het aan willen bieden van de laagst mogelijke prijzen in combinatie met het snel versturen rechtstreeks vanaf de fabriek in Duitsland zijn wij gebonden aan bepaalde koeriers.

De op de website aangegeven prijs is de totaalprijs inclusief basic levering in de Benelux door DL Services, DHL en DPD.

Tijdens de check-out kunt u zien welke koerier ingeschakeld wordt voor het leveren van uw producten.

Tegen meerprijs is het mogelijk de bestelling door een gespecialiseerde meubeltransporteur op de slaapkamer te laten bezorgen.

Meer over bezorging en verzendkosten

Proefslapen

Het lichaam zal enkele nachten moeten wennen aan een nieuw matras en / of lattenbodem.

Wij werken met 30 dagen proefslapen. Mocht de situatie niet geschikt zijn is het ruilen of retourneren mogelijk.

Wij vragen een bijdrage van 20 euro, in het geval van ruilen of retourneren, om een gedeelte van de verzendkosten te dekken.

In geval een situatie niet geschikt is kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen adviseren.

Meer over proefslapen

Garantie

Onze fabrieksgarantie:

Matrassen: 10 jaar
Tijk: 5 jaar
Lattenbodems: 10 jaar
Beddengoed: 3 jaar

Let op: sommige van onze matrassen zijn op iedere bedbodem inzetbaar, terwijl sommige modellen enkel op goed verende lattenbodems/schotelbodems inzetbaar zijn. Raadpleeg ons voor advies, zodat u een juiste combinatie maakt.

Meer over garantie

 • Gratis geleverd in de Benelux
 • 30 dagen proefslapen
 • Online bestelling op factuur