Verzendkosten en verzending

Verzendmethoden

De op de website aangegeven prijs is de totaalprijs inclusief levering in de Benelux door DHL, DPD of DSV Logistics. Tegen meerprijs is levering door Mainfreight Logistics of bezorging door de gespecialiseerde meubeltransporteur JP Haarlem mogelijk. 

Wij hebben alle matrassen en lattenbodems standaard op voorraad. Uw bestelling wordt na ontvangst binnen vier werkdagen verzonden vanuit ons magazijn in Espelkamp (Duitsland). De koerier doet vervolgens twee tot vier werkdagen over de aflevering. 

LET OP: wegens de drukte bij de logistieke partners rond de feestdagen kan de verzending in sommige gevallen enkele dagen langer in beslag nemen.

Een bestelling die wij normaal gesproken met DHL of DPD zouden versturen, kan tegen een meerprijs van 25 euro alsnog met Mainfreight Logistics verstuurd worden, zodat u de mogelijkheid heeft een bezorgafspraak te maken. Tegen meerprijs is het tevens mogelijk de bestelling door de gespecialiseerde meubeltransporteur JP Haarlem op de slaapkamer te laten bezorgen.

Werkwijzen

DHL / DPD
Welke producten worden met DHL of DPD verzonden:
- Alle HR koudschuim matrassen (behalve de Ergo-MED 70) tot en met 140 centimeter breed.
- Alle traagschuim matrassen (behalve de Ergo-Therm 23) tot en met 140 centimeter breed.
- De Öko-Tex en Natuur latex matrassen tot en met 100 centimeter breed.

De bestelling wordt tot achter de eerste voordeur of aan de traptrede geleverd. Zodra de bestelling is verzonden ontvangt u per e-mail de verzendgegevens (tracking nummer). Indien u niet thuis bent laat de koerier een briefje achter. Hierop kunt u zien wat de volgende bezorgdatum en tijdsindicatie is.

DSV Logistics / Mainfreight Logistics
Welke producten worden met DSV Logistics (gratis) of Mainfreight Logistics (+22,50 euro) verzonden:
- Alle Ergo-MED 70 HR koudschuim matrassen en alle HR koudschuim matrassen van 160 en 180 centimeter breed.
- Alle Ergo-Therm 23 traagschuim matrassen en alle traagschuim matrassen van 160 en 180 centimeter breed.
- Alle Ergo-Natura en Talalay latex matrassen en de 120, 140 en 160 centimeter brede Öko-Tex en Natuur latex matrassen.
- Alle lattenbodems en schotelbodems.

Uw bestelling wordt door één chauffeur geleverd. De chauffeur zal de bestelling tot aan de eerste voordeur of traptrede afleveren. In geval van zwaardere producten (grotere afmetingen lattenbodems/matrassen) kan het zijn dat de chauffeur hulp nodig heeft bij het tillen, bijvoorbeeld als met de steekwagen de voordeur niet bereikt kan worden.

DSV Logistics (gratis) | Als de bestelling is verzonden ontvangt u een e-mail met de verzendgegevens. Op de tracking link zult u de ETA (estimated time of delivery) vinden. Dat is de datum waarop de bestelling geleverd zal worden. De chauffeur zal een uur voor aankomst opbellen. Mocht de bestelling op de aangegeven werkdag niet geleverd kunnen worden kunt u reageren op de verzendmail om door te geven welke werkdag de bestelling wel geleverd kan worden. Wij zullen dit dan aan DSV Logistics doorgeven.

Mainfreight Logistics (+22,50 euro) | Ongeveer twee werkdagen nadat de bestelling is verzonden zal de koerier u opbellen of e-mailen om een bezorgafspraak te plannen. U heeft hierbij de keuze uit een werkdag en een dagdeel.

Gespecialiseerde meubeltransporteur JP Haarlem (meerprijs 75 - 95 euro) 
Indien u niet in staat bent een bestelling naar uw slaapkamer te tillen, en u even geen hulp heeft, is het verstandig gebruik te maken van de service van JP Haarlem. Bij inzet van de gespecialiseerde meubeltransporteur rekenen wij enkel de exacte kosten door welk JP Haarlem ons in rekening brengt. Helaas is de inzet van gespecialiseerde meubeltransporteurs prijzig.

De bestelling wordt hierbij door één of twee bezorgers op de slaapkamer bezorgd. U kunt hierbij kiezen voor een nauwkeurige tijdsafspraak op een voor u geschikt moment. De levertijd van de bezorging door JP Haarlem is maximaal 10 werkdagen.

Als er één chauffeur kan worden ingezet is de meerprijs 75 euro. Of er één chauffeur kan worden ingezet hangt af van de type bestelling en zal vooraf contact / overleg over zijn. Bij twee chauffeurs is de meerprijs 95 euro. Deze prijzen zijn voor bezorging op de slaapkamer. Indien montage en / of het afvoeren van oude matrassen / bedbodems gewenst is kan dat tegen meerprijs.

Let op: in geval een product wegens de afmeting (bijvoorbeeld 140 x 200 centimeter lattenbodem) niet naar de slaapkamer getild kan worden zal de bestelling tot aan dat punt bezorgd worden. Meet derhalve voor het bestellen de mogelijkheden op, bijvoorbeeld de afmeting van het trapgat.

Betrouwbaar en veilig vervoer

Wij pakken uw product goed in voor een veilig vervoer. Matrassen en lattenbodems zijn verpakt in plastic hoezen. Voor extra bescherming worden de matrassen en lattenbodems ook verpakt in kartonnen dozen.

De matrassen verzonden met DHL en DPD worden opgerold verzonden. Uit kwaliteitsoverwegingen zullen wij onze matrassen nooit vacuüm verpakken of sterk comprimeren. De matrassen verzonden met DSV Logistics en Mainfreight Logistics worden doorgaans niet opgerold verzonden.

Als u een bestelling ontvangen heeft doet u er verstandig aan de verpakkingsmaterialen te bewaren, totdat u zeker weet dat u de bestelling houdt. In het geval u wilt ruilen of retourneren kunt u de bestelling namelijk eenvoudig weer inpakken en snel retourneren.

DHL_logo  Mainfreight home