Retourneren en omruilen

30 dagen proefslapen

Het lichaam, en voornamelijk de spieren rondom de wervelkolom, zullen sowieso moeten wennen aan een nieuw matras en / of lattenbodem. Dit kan 4 tot 12 nachten duren. Mocht na het uitproberen blijken dat de situatie niet geschikt is moet u altijd de mogelijkheid hebben te kunnen retourneren. Indien een matras niet geschikt is kunt u contact met ons opnemen, zodat we de situatie kunnen doornemen. Aan de hand van de situatie kunnen we vaak wel aangeven welke opties er zijn.

1. We werken met 30 dagen proefslapen.
2. De logistiek kunt u naar wens zelf verzorgen of kunnen wij tegen een bijdrage van €20,- per bestelling voor u verzorgen.
3. Let op: Het is enkel mogelijk een bestelling te retourneren, helaas is het omruilen met een verrekening van de bedragen niet mogelijk. Mocht u een ander matras willen proberen kunt u die via ons of direct via de webshop bestellen. Desgewenst kunnen we wachten met het inplannen van de ophaalopdracht van de retour, zodat u niet zonder matras zit.

Optie 1: Ravensberger regelt logistiek

Tegen een bijdrage van 20 euro per bestelling komen wij de bestelling bij u ophalen. Het ophalen gaat op afspraak door onze koerier DLS. Na het ophalen brengt DLS de bestelling naar ons magazijn in Duitsland. Zodra de bestelling daar is ingescand ontvangt u het aankoopbedrag minus 20 euro terug op uw rekening.

Let op: onze koerier rijdt om kostentechnische redenen eenmaal per 4 weken op het magazijn in Kassel (Duitsland). Het retourneren van producten met grote afmetingen is een proces dat veel geld kost. Door dit proces op deze manier in te richten kunnen we met een beperkte bijdrage van 20 euro uit de voeten, maar is het nadeel dat het terugbetalen van uw geld langer kan duren. Uiteraard staat het u vrij om de bestelling zelf terug te sturen.

Optie 2: zelf terugsturen

Als u de bestelling zelf wilt terugsturen kunt u ons dit aangeven. We melden ons dan met de adresgegevens van het magazijn in Kassel (Duitsland) en de instructies. Zodra de bestelling terug in ons magazijn in Kassel (Duitsland) is wordt het aankoopbedrag terug geboekt naar uw rekening.


Annuleren

Annuleren van de bestelling is uiteraard mogelijk. In geval een bestelling echter al verstuurd is of is aangemeld bij de externe koerier zal het annuleren wat langer in beslag zal nemen. De bestelling moet namelijk terug zijn in ons magazijn, voordat de annulering definitief gemaakt kan worden. Het aankoopbedrag wordt dan terug geboekt naar uw rekening (of het achteraf betalen geannuleerd).

Wanneer de bestelling via DL Services verzonden is kunnen we zelf DL Services informeren dat de bestelling retour naar Duitsland moet.

Bij verzending via DPD / DHL kan het zijn dat de bezorgpoging toch wordt ondernomen. U kunt dan de chauffeur melden dat de bestelling 'retour afzender' moet. Mocht de bezorging onverhoopt toch plaatsvinden voeren we kosteloos een ophaalopdracht uit, zodat de bestelling weer kan worden opgehaald (door DL Services).

Verpakking

Als u een bestelling ontvangen heeft doet u er verstandig aan de verpakkingsmaterialen te bewaren, totdat u zeker weet dat u de bestelling houdt. In het geval u wilt ruilen of retourneren kunt u de bestelling namelijk eenvoudig weer inpakken en snel retourneren. Sommige van onze matrassen worden gecomprimeerd verzonden. In dat geval kan het matras in de plastic hoes dicht getaped worden verpakt.

Wij bieden u de mogelijkheid om het matras volledig uitgepakt (zonder plastic hoes) te testen. Dit is voor u de enige mogelijkheid om het matras te testen en te controleren of het matras voor u geschikt is.

Matrassen die terug komen uit het proefslapen zetten wij voornamelijk weg bij twee discounters in Duitsland. Daarnaast hebben wij een aantal andere afzetkanalen. Wij zullen enkel nieuwe producten aan onze klanten versturen. De duizenden online feedbacks in Duitsland, Nederland en België bevestigen dit.

Bewaken van onze doelstelling

Let op: het retourneren na anderhalve maand na aflevering is niet mogelijk. Wij kijken niet op een dag en er kan binnen de proefslaapperiode om uitstel worden gevraagd. Maar zodra de proefslaapperiode verstreken is kunnen er geen uitzonderingen worden gemaakt. Hieronder leggen wij uit waarom niet.

Onze doelstelling is sinds de oprichting in Duitsland in 2004 het aanbieden van een optimale prijs / kwaliteit verhouding. Om dit te bereiken steken wij praktisch al ons geld in productkwaliteit, productontwikkeling en certificering. Overbodige kosten gaan wij uit de weg. Zo richten wij de marketing summier in en werken wij met een ‘basic’ aflevering. Een grote kostenpost is het proefslapen. Producten die bij ons terugkomen zetten wij voornamelijk weg bij twee discounters in Duitsland en hebben enkele andere afzetkanalen voor specifieke producten. Een klein gedeelte van de producten welk terugkomen wordt zelfs ter recycling aangeboden bij de schuim- en latexproducenten. Wij bieden het proefslapen echter graag aan, omdat wij weten dat dit zeer belangrijk is. Na een week is het lichaam gewend en moet het de goede kant op gaan. Met drie weken moet sowieso duidelijk zijn of het matras geschikt is.

Wij werken met 30 dagen proefslapen. Ook als u na 40 dagen aan de bel trekt helpen wij u graag. Hierna moeten wij echter een harde lijn trekken om onze continuïteit te waarborgen. Wij werken nu eenmaal niet met hoge adviesprijzen, waardoor wij aanzienlijk minder marge hebben dan de bekende merken. Het aanbieden van de optimale prijs / kwaliteit verhouding is onze eerste doelstelling en heeft daarom voorrang.

Het kan voorkomen dat een matras door een wijziging in situatie (voorkeur qua hardheid/materiaal, gewijzigde lichaamseigenschappen, ziekte, etc.) na bijvoorbeeld enkele jaren om wat voor reden niet meer geschikt blijkt. Wij kunnen in dat geval ook geen uitzonderingen maken en geen retour uitvoeren. Wij zouden graag iedereen altijd helpen, maar omdat wij nu eenmaal niet werken met hoge adviesprijzen en de marges flinterdun zijn moeten wij voorrang verlenen aan onze doelstelling en communiceren wij onze voorwaarden glashelder. Bedankt voor uw begrip.