De 100 meest recente beoordelingen van: ERGOSPRING® 1000

eKomi zertifizierte Bewertung

9 nov. 2018

eKomi zertifizierte Bewertung

Sehr gute Matratze, ich schlafe wie auf Wolken.
Nach dem Auspacken auch kein unangenehmer oder chemischer Geruch.
Die Matratze war sehr gut verpackt.
Nur die Spedition hat eindeutig Verbesserungsbedarf bei der Terminabstimmung.

eKomi zertifizierte Bewertung

27 okt. 2018

eKomi zertifizierte Bewertung

Sehr empfehlenswert - gute Verarbeitung und entspricht der Beschreibung.

eKomi zertifizierte Bewertung

8 okt. 2018

eKomi zertifizierte Bewertung

Hält auf den ersten Blick ein, was versprochen wurde. Hinterlässt zumindest zu Beginn einen hohen qualitativen Eindruck (habe sie ja auch erst bekommen :-)). Die ersten Nächte waren super.
Durch das sehr hohe Raumgewicht der Auflage auf den Federn wirkt sie nicht so weich wie andere Anbieter. Für mich als Vielschwitzer auf Dauer aber sicherlich die bessere Lösung.

eKomi zertifizierte Bewertung

27 sep. 2018

eKomi zertifizierte Bewertung

Goed advies. Super kwaliteit

eKomi zertifizierte Bewertung

7 sep. 2018

eKomi zertifizierte Bewertung

Tolle Matratze, *** man kann
ganz toll darauf schlafen, kann ich gern weiter empfehlen. Von mir 5 Sterne

eKomi zertifizierte Bewertung

2 sep. 2018

eKomi zertifizierte Bewertung

Wir haben 2 Ergospring Matratzen gekauft und sind sehr zufrieden.
Die telefonische Beratung, die Lieferung, die Verpackung und die Matratzen selbst, absolut top.
Ich habe Ravensberger schon weiterempfohlen!

Pocketvering 1000

ERGOspring® 1000

7-zone tonvormig pocketvering matras

Prijs
€ 579,00 Inclusief btw.
Bezorgd binnen 5 weken

Breedte

Lengte

Hardheid

Tijk

Aantal
4 3
Kosteloos bezorgd
Levertijd bekijken
Welke hardheid bij
welke bedbodem?
Klik hier voor uitleg
197 - 419
419.4519

» ERGOspring® premium pocketvering matras

 • Made in Belgium + Germany
 • Gecertificeerde productkwaliteit
 • Uitstekende klimaateigenschappen en veerkracht
 • H 2 (tot 95 kilogram) en H 3 (tot 145 kilogram)

» Constructie

 • 1000 pocketveren (bij 100 x 200 cm afmeting)
 • Tonvormig en elektrothermisch geharde veren
 • Draaddikte 1.8 / 2.0 mm (7-zone indeling)
 • 7 windingen en draadlengte 107 mm
 • 2 x 4 cm latex (SG 72)
 • Pocketveren van AGRO Duitsland
 • Vervaardiging door Van Landschoot België

» Klimaateigenschappen

 • Snelle vochtafvoer
 • Goede warmteregulatie

» Tijk (matrashoes)

 • Natuurlijke Tencel tijk
 • Vervaardigd uit houtvezels van eucalyptusboom
 • Zeer fijn geweven, zacht en uitermate elastisch
 • Perfecte klimaateigenschappen
 • Wasbaar op 60 graden

» Certificering en veiligheid

 • Allergievrij volgens Öko-Tex klasse 1
 • FKT medisch getest
 • Made in Belgium + Germany

Onze pocketvering matrassen zijn inmiddels ook in 210/220 centimeter lengte leverbaar, maar enkel telefonsich of per e-mail te bestellen. De meerprijs is 15% ten opzichte van de 200 centimeter afmeting en de levertijd circa 4/5 weken.

Sinds 2004 produceren wij HR koudschuim, traagschuim en latex matrassen. Ravensberger Matrassen heeft als doel gesteld om ook pocketvering matrassen aan te bieden, zodat klanten voor alle materialen bij ons terecht kunnen. Samen met Van Landschoot (België) en AGRO (Duitsland) zijn wij erin geslaagd de ERGOspring® 1000 te ontwikkelen om met de bekende Nederlandse pocketvering merken te concurreren.

Van Landschoot maakt sinds 1925 matrassen en heeft de kennis en expertise op het vlak van pocketveren in huis waar wij naar op zoek waren. Deze expertise wordt gecombineerd met de beste stalen pocketveren van AGRO (sinds 1948 één van de marktleiders op dit gebied).

De ERGOspring® 1000 heeft 1000 veren in geval van een 100 x 200 centimeter afmeting. De veren zitten elk in een zakje welk vervolgens enkel in het midden met elkaar verlijmd zijn. Dit maakt dat de veren vrijheid hebben om individueel te bewegen. Deze wijze van produceren zorgt voor een betere puntelasticiteit.

Vanwege de kwaliteit van de gebruikte materialen betreft het een zeer zwaar matras. Een 100 x 200 centimeter formaat weegt bijna 32 kilogram. Het matras kan wegens de constructie (vilt, hoog-laag technologie) niet worden opgerold en wordt 'als geheel' verzonden. Bij een 180 x 200 centimeter afmeting is het matras verpakt in een plastic hoes en enorme doos van 180 x 200 x 24 centimeter. Indien u voor de hanteerbaarheid liever een opgerold pocketvering matras wenst kunt u ons RAVOspring 570 matras overwegen.

Groot voordeel van de ERGOspring® 1000 is de staalband waarmee wordt gewerkt. Dit zorgt voor veel meer stabiliteit als u bijvoorbeeld op de rand van het bed zit.

De 107 mm lange pocketveren zijn voorzien van liefst 7 windingen en zijn tonvormig. Het voordeel van tonvormige veren is dat de eerste aanraking relatief zacht is en de weerstand steeds hoger wordt. Het aantal windingen is belangrijk voor de puntelasticiteit en levensduur. De veren zijn thermisch gehard, zodat een langere levensduur van het matras bereikt wordt.

De draaddikte van de pocketveren is 1.8 en 2.0 mm. De dikte bepaald mede de hardheid. 1.8 mm is zachter dan 2.0 mm. Door het plaatsen van de pocketveren van 1.8 mm in de schouderzone is deze zone zachter. Daarnaast maken wij gebruik van geneste pocketveren in bijvoorbeeld de middenzone. Dit betekent dat de veren in honinggraat worden geplaatst, waardoor er meer veren in een kleiner oppervlakte passen. Hierdoor is deze zone steviger.

Omdat er in de ERGOspring® 1000 met meer veren wordt gewerkt dan de RAVOspring®, maar de veren dezelfde draaddikte hebben, valt de ERGOspring® 1000 iets steviger uit dan de RAVOspring® 570. De hardheid hangt echter ook af van de afdeklaag en de hoog-laag technologie die wel in de ERGOspring® wordt ingezet.

De hoog-laag technologie is ontworpen door Van Landschoot. Hierbij worden iets hogere en lagere veren afgewisselt. Dit zorgt dat de punten waar minder druk staat (taille, schouders) er hogere veren meer geactiveerd worden, waardoor deze gedeelten beter worden aangevuld. Bij zwaardere druk worden ook de lagere veren geactiveerd.

Het matras is voorzien van 4 centimeter latex aan beide zijden van het matras, waardoor het matras zowel om te keren als om te draaien is (gespiegeld geproduceerd). Het latex heeft een soortelijk gewicht van 72 (SG 72) en heeft een natuurlijk latexaandeel van 20% en synthetisch latexaandeel van 80%. Het latex is geproduceerd door Latexco. Nadeel van volledige latex matrassen is de gesloten celstructuur, waardoor het de vocht minder snel kan afvoeren. Bij een pocketvering matras geldt dit nadeel in veel mindere mate, omdat bij het bewegen op het matras tussen de pocketveren een luchtcirculatie op gang komt. Dit werkt sterk door in de latex laag, waardoor er alsnog sprake is van een snelle vochtafvoer en goede warmteregulatie. Grote voordeel van een latex afdeklaag is de uitstekende elasticiteit.

Tussen de pocketveren en de latex afdeklaag zit een 400 gr/ m² vilt (wol en gefixeert met latex) om te zorgen voor een betere drukverdeling. De rekbare Tencel tijk maakt dat de veren en het latex goed tot recht komen en zich mooi naar de lichaamscontouren kunnen aanpassen.

  • Totale dikte 23,5 cm (kern 20,5 cm)
  • Hardheid H 2 - H 3
  • 1000 tonvormige pocketveren
  • 7 windingen & elektrothermisch gehard
  • 2 x 4 cm latex afdeklaag

Het Öko-Tex certificaat 10.0.77270 Klasse I waarborgt de humane en ecologische kwaliteit (getest op schadelijke stoffen) van grondstof tot eindproduct

10 jaar garantie op het matras
5 jaar garantie op de tijk
klik voor meer informatie: garantie
Wij zijn getoetst door kredietbeoordelaar Creditreform (Crefonummer 4170235065) en zijn trots te behoren tot de 1,7% Duitse ondernemingen met een uitstekende kredietwaardigheidsscore.

ERGOspring® 1000 7-zone tonvormig pocketvering matras

Constructie

Constructie

Productkwaliteit + duurzaamheid

Ons 7-zone ERGOspring® 1000 pocketvering matras heeft een dikte van 23,5 cm en bestaat uit een kern van 1000 pocketveren (bij 100 x 200 centimeter) en een afdeklaag van 4 centimeter latex aan beide zijden. Het matras is beschikbaar in twee hardheden. De H 2 is geschikt tot circa 95 kilogram en de H 3 is geschikt tot circa 145 kilogram.

De kwaliteit van een pocketveer matras valt of staat met de kwaliteit van het staal, het aantal pocketveren, de draaddikte, het aantal windingen, de vorm van de windingen, de afwerking van de veren, de type tijk, eventuele afdeklagen en de zone indeling.

De kwaliteit van het staal is belangrijk, omdat metaalmoeheid kan optreden. Dit is de oorzaak van kuilvorming. Wij werken met pocketveren afkomstig van AGRO Duitsland, één van de marktleiders in Europa en in staat de best mogelijke veren te produceren.

De kwaliteit van het staal is belangrijk, omdat metaalmoeheid kan optreden. Dit is de oorzaak van kuilvorming. Wij werken met pocketveren afkomstig van AGRO Duitsland, één van de marktleiders in Europa en in staat de best mogelijke veren te produceren.

 

Ligcomfort

Ligcomfort

Puntelasticiteit + veerkracht

Ons ERGOspring® 1000 pocketvering matras is gemaakt met veel veren, 7 windingen, thermisch geharde en tonvormige veren. Het voordeel hiervan is dat het matras een goede puntelasticiteit, perfecte veerkracht en een zeer goede duurzaamheid kent. Bijkomend voordeel is de hoog-laag technologie welk zorgt voor een nog nauwkeurigere ondersteuning.

Puntelasticiteit is de mogelijkheid om een bepaald gedeelte van het matras in te drukken, zonder dat een groot oppervlakte naar beneden veert. Bij een slecht puntelastisch materiaal zal bij het inzakken van de schouders en / of bekken een te groot oppervlak van het matras mee naar beneden veren, waardoor het lichaam in een soort hangmat komt te liggen.

Veerkracht is het vermogen van een materiaal om terug te keren in originele positie als er geen druk meer wordt uitgeoefend. Pocketvering is al zeer veerkrachtig, en wordt nog veerkrachtiger bij gebruik van meer veren. Door de uitstekende puntelasticiteit en veerkracht zorgt het matras voor een jarenlange juiste ondersteuning.

Gezondsheidsvoordelen

Gezondheidsvoordelen

Wervelkolom + drukverlaging

Overdag zorgen de rug- en buikspieren voor de juiste uitlijning van de wervelkolom. Als men slaapt moet het lichaam zich herstellen: tussenwervelschijven moeten zich opladen en voedingsstoffen moeten door het lichaam vervoerd worden.

Het lichaam komt hier pas aan toe als de wervelkolom juist wordt uitgelijnd en de druk op het lichaam zo laag mogelijk is. Hierdoor kunnen de spieren zich namelijk ontspannen en kan de bloedvoorziening goed verlopen. De twee belangrijkste voorwaarden om hieraan te voldoen is te werken met veel materiaal (veel veren) in de voor u juiste hardheid.

Naast veel veren en de juiste hardheid is een zone indeling een belangrijk hulpmiddel om de wervelkolom juist uit te lijnen. Door te werken met verschillende draaddikte en geneste veren kan een 7-zone indeling worden gecreëerd. Een 7-zone indeling kan helpen de wervelkolom juist uit te lijnen, door middel van een zachtere schouder- en bekkenzone en lordosesteun.

Pocketvering

Binnenvering matrassen (bonellvering en pocketvering) zijn ruim verkrijgbaar in de markt. Maar wat is nu het beste? Pocketvering matrassen bieden de beste ondersteuning en levensduur. Tussen pocketvering matrassen onderling zitten ontzettend grote verschillen. Klik hieronder om te lezen waarop u moet letten bij de aanschaf van een pocketvering matras. Adviespagina pocketvering

Mini-pocketvering

Mini-pocketvering is sinds enkele jaren op de markt. Dit zijn zeer kleine veren welk verwerkt worden als topdekmatras of afdeklaag. Omdat het zeer kleine veren zijn kunnen er op eenzelfde oppervlakte meer ingezet worden als bij een écht pocketvering matras. Let er dus altijd goed op of u te maken hebt met een pocktvering of mini-pocketvering matras.

Klimaateigenschappen

Klimaateigenschappen

Vochtafvoer en warmteregulatie

Pocketvering matrassen hebben de beste klimaateigenschappen. Tussen de pocketveren zit immers ruimte. Bij het in en uit bed stappen en bij het omdraaien op bed zal er automatisch beluchting plaatsvinden, waardoor er sprake is van een zeer snelle vochtafvoer en goede warmteregulatie.

Van essentieel belang voor de klimaateigenschappen van een pocketvering matras is de afdeklaag. Als afdeklaag kan er gewerkt worden met HR koudschuim, traagschuim, latex, mini-pocketvering, gel en HYBRIDE schuim. Wij hebben ervoor gekozen met 2 x 4 cm latex te werken, omdat dit materiaal zeer elastisch is.

Onze pocketvering matrassen zijn gespiegeld geproduceerd. Het matras kan omgekeerd en omgedraaid worden. De matrassen kunnen dus op elke manier worden neergelegd. Wij raden aan het matras om de maand om te draaien en / of te keren.

Ligcomfort

Veiligheid

Brandveiligheid

Onze pocketvering matrassen worden zelfs bij een breedte van 180 x 200 cm uit één stuk vervaardigd. Dit betekent dat het matras niet aan elkaar wordt gelijmd.

Grote voordeel van de ERGOspring® 1000 is de staalband afwerking. Hierdoor is het matras stabieler en zal een voeg tussen twee losse matrassen veel minder merkbaar zijn. Ook als u op de rand van het matras zit is dit prettiger.

Het ERGOspring® 1000 pocketvering matras kent een zeer lange levensduur wegens de kwaliteit van de materialen, 107 mm lange veren en 7 windingen.

  

Van Landschoot laboratorium– Foto: Van Landschoot

Gesundheit

Certificaten

Medische tests

In tegenstelling tot de RAVOspring 570 kunnen wij de ERGOspring 1000 wegens de constructie en de gebruikte materialen niet oprollen voor verzending. Om deze reden wordt het matras als geheel verzonden in een plastic hoes en kartonnen doos. Let op: dit betekent ook dat een tweepersoons afmeting matrassen in een enorme doos verpakt zitten.

Het matras is geurloos en bijzonder geschikt voor mensen met allergieën, omdat ze stof- en bacterievrij zijn.

De matrassen zijn antiallergisch en getest op schadelijke stoffen (CFK) volgens Öko Tex Standard 100 klasse 1 (testnummers 10.0.77270 en 94.08097). Klasse 1 betekent dat het matras ook geschikt is voor baby's.

De kwaliteit van de veren wordt tijdens productie volgens een strikt proces continu gemonitord. Bij een nieuwe productiebatch bij Van Landschoot en nieuwe staaldraad bij AGRO worden metingen uitgevoerd ter controle.

Onze lage prijs

Wij krijgen regelmatig de vraag waarom onze matrassen zo goedkoop zijn. Zeker bij de natuurlatex en pocketvering matressen zijn de verschillen enorm, waardoor klanten zich afvragen of de kwaliteit van het matras wel goed is. Sinds 2004 is onze organisatie erop ingericht een optimale prijs / kwaliteit verhouding te bieden. Wij werken zo transparant mogelijk en delen u alle specificaties en toeleveranciers mee, zodat u een weloverwogen vergelijking kunt maken. Het probleem waar klanten helaas tegenaan lopen is dat veel merken de specificaties beperkt communiceren, waardoor het maken van een vergelijking moeilijk wordt gemaakt. Adviespagina pocketvering

Het ERGOspring® 1000 bestaat uit de beste pocketveren van AGRO (Duitsland) welk door Van Landschoot (België) tot matras vervaardigd zijn.

  

 Van Landschoot, Maldegem

Frank Bollhorst

Het ERGOspring® 1000 pocketvering matras is ons tweede pocketvering matras in het assortiment naast de zeer scherp geprijsde RAVOspring® 570. De doelstelling van de ERGOspring® 1000 is de concurrentie met de bekendere Nederlandse pocketvering merken aan te gaan. Met de zeer goede specificaties en uitstekende prijs / kwaliteit verhouding denken wij een serieus alternatief te bieden.

Frank Bollhorst
Productspecialist – Ravensberger® Matrassen
 

Hardheid berekenen

GEWICHT: ERGOspring® 1000 pocketvering matras 100 x 200 cm: 31,7 kg

De juiste hardheid

Als men slaapt moet het lichaam zich herstellen: tussenwervelschijven moeten zich opladen en voedingsstoffen moeten door het lichaam vervoerd worden. Het lichaam komt hier pas aan toe als de wervelkolom juist wordt uitgelijnd en de druk op het lichaam zo laag mogelijk is. Hierdoor kunnen de spieren zich namelijk ontspannen en kan de bloedvoorziening goed verlopen.

Het gebruik van de juiste hardheid is één van de belangrijkste factoren. De juiste hardheid hangt voornamelijk af van uw lichaamsgewicht en lichaamslengte. Echter spelen voorkeur, slaaphouding, lichaamsbouw, bedbodem, eventuele lichaamsklachten en hetgeen u gewend bent ook een rol.

Voor een uitgebreid advies kunt u het beste de vragenlijst invullen, zodat wij u zo volledig mogelijk kunnen adviseren:klik hier

Tijk (matrashoes)

Tencel-Bezug Zertifikate des Tencel-Bezug

Wir statten unsere ERGOspring® TFK 1000 7-Zonen-DELUXE-Tonnen-Taschenfederkernmatratze mit einem klimatisierenden – natürlich weichem Tencel-Bezug nach ÖKO TEX Standard 100 Klasse 1, Prüfnummer 94.0.8097, aus; aufwendig mit 300 Gramm leistungsfähiger Klima-Hohlkammerfaser und reißfester Charmeuse versteppt – abnehmbar mittels 4-seitigen Reißverschluss. Unsere Empfehlung: Waschen Sie den Bezug mit einem Colorwaschmittel bis 60°C.

In Tencel-Bezügen stecken Holzfasern des Eukalyptusbaumes, die besondere Faserstruktur sorgt für eine absorbierende, weiche und ökologische Matratze.

Tencel kann bis zu 50 Prozent mehr Wasser aufnehmen als Baumwolle und leitet dieses effektiv vom Körper weg. Das unterstützt ein optimales Hautklima. Durch die fehlende Feuchtigkeit wird der Stoff außerdem resistent gegenüber Bakterien und verhindert die Entstehung von unangenehmen Gerüchen. Der Bezug geht somit auf natürliche Weise gegen Hausstaubmilben und Mikroorganismen vor. Das eingearbeitete Klimaband sorgt zusätzlich für die Belüftung der Matratze.

Wir statten den Bezug mit 4 aufwendigen, vertikalen Koffergriff-Wendeschlaufen aus.

Specificaties:
 • Stoff: 40% Tencel, 60% Polyester
 • versteppt mit 100% Polyester (Klimawatte)
 • Unterseite 100% Polyester (Charmeuse)

Interessant in combinatie met ERGOspring® 1000

Meer over het bestelproces

Verzending

De bestelling wordt kosteloos bezorgd tot achter de eerste voordeur of aan de eerste traptrede.

Afhankelijk van het type bestelling wordt deze door Mainfreight Logistics, DHL of DPD bezorgd. Klik op de onderstaande link om te zien door welke koerier uw bestelling wordt bezorgd.

Een bestelling die wij normaal gesproken met DHL of DPD zouden versturen, kan tegen een meerprijs alsnog met Mainfreight Logistics verstuurd worden, zodat u de mogelijkheid heeft een bezorgafspraak te maken.

Tegen meerprijs is het tevens mogelijk de bestelling door een gespecialiseerde meubeltransporteur op de slaapkamer te laten bezorgen.

Meer over bezorging en verzendkosten

Proefslapen

Het lichaam zal enkele nachten moeten wennen aan een nieuw matras en / of lattenbodem.

Wij werken met 30 dagen proefslapen. Mocht de situatie niet geschikt zijn is het ruilen of retourneren mogelijk.

Wij vragen een bijdrage van 20 euro, in het geval van ruilen of retourneren, om een gedeelte van de verzendkosten te dekken.

In geval een situatie niet geschikt is kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen adviseren.

Meer over proefslapen

Garantie

Onze fabrieksgarantie:

Matrassen: 10 jaar
Tijk: 5 jaar
Lattenbodems: 10 jaar
Beddengoed: 3 jaar

Let op: sommige van onze matrassen zijn op iedere bedbodem inzetbaar, terwijl sommige modellen enkel op goed verende lattenbodems/schotelbodems inzetbaar zijn. Raadpleeg ons voor advies, zodat u een juiste combinatie maakt.

Meer over garantie